• Εσωτερική βαφή – επιλέξτε ζεστά ουδέτερα χρώματα
Το σπίτι σας είναι πιο πιθανό να πουλήσει με μια νέα στρώση χρώματος, που είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι αγοραστές.

«Θέλετε να έχετε ωραία, φρέσκια εντύπωση για τους αγοραστές», λέει ο Norris. «Δεν θέλουν να μπουν σε ένα σπίτι που μοιάζει να έχει φθαρεί σκληρά και είναι σε κακή κατάσταση».

Τα ουδέτερα χρώματα διευκολύνουν τους πιθανούς αγοραστές να φανταστούν τους εαυτούς τους να ζουν εκεί, επειδή το χρώμα ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Πολλοί αγοραστές επίσης δεν θέλουν να ξοδέψουν επιπλέον μετρητά για να ζωγραφίσουν μετά το κλείσιμο.

Οι τρεις ειδικοί που μιλήσαμε με όλους συνιστούσαν ζεστά ουδέτερα χρώματα. Ο Νόρις προτείνει να χρησιμοποιήσετε μπεζ, μαύρισμα, χρυσό, γκρι και “γκρι” – ένα μείγμα γκρι και μπεζ. Αποφύγετε το λευκό, το οποίο είναι πολύ έντονο.

• Εξωτερική βαφή – όχι περισσότερα από τρία χρώματα
Το εξωτερικό του σπιτιού σας είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Ορισμένα σπίτια, όπως αυτά από τούβλα, δεν χρειάζονται φρέσκο ​​χρώμα. Αλλά εξωτερικά όπως ο στόκος ή το παρακαμπτήριο μπορεί.

Δεν πρέπει να υπάρχουν περισσότερα από τρία χρώματα στο εξωτερικό του σπιτιού. Συνιστά να ακολουθείτε τον κανόνα του ποσοστού 60-30-10: 60 τοις εκατό είναι το σώμα του σπιτιού, όπως ο στόκος ή το τούβλο, το 30 τοις εκατό είναι οι γκαραζόπορτες και η επένδυση. Το τελευταίο 10 τοις εκατό είναι το μπροστινό μέρος και τα παντζούρια, με ένα μόνο χρώμα.

• Οι τύποι βαφής έχουν επίσης σημασία
Η βαφή περιέχει περισσότερα από το χρώμα. Διαφορετικά φινιρίσματα και γυαλάδες μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο αναδύεται το χρώμα του χρώματος, το πόσο εύκολο είναι να καθαριστεί ένας τοίχος και άλλους παράγοντες.