Βασίλης I. Ντουφεκούλας                                   Greek  English (UK)

 

 

 

 

 

Ντουφεκούλας Ι. Βασίλης

 

Βάψιμο με Λωρίδες (Ρίγες)

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα του οδηγού για ένα άμεσο αποτέλεσμα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: υδατοδιαλυτή ακρυλική μπογιά σε δύο χρώματα (ή και περισσότερους συνδιασμούς ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα), ένα κανονικού μεγέθους ρολό και δισκάκι, ένα μικρού μεγέθους ρολό, μέτρο, αλφάδι και χαρτοταινία.

 1. Εάν ο τοίχος που πρόκειται να βάψετε είναι ήδη βαμμένος σε ένα έντονο χρώμα, τότε περάστε πρώτα ένα άσπρο χέρι βαφής. Αφού στεγνώσει, βάψτε όλη την επιφάνεια στο βασικό χρώμα (ανάλογα με τον επιθυμητό συνδυασμό χρωμάτων), χρησιμοποιώντας το ρολό κανονικού μεγέθους. Περιμένετε να στεγνώσει και στην συνέχεια σημαδέψτε με μολύβι τις λωρίδες χρησιμοποιώντας το μέτρο για να χωρίσετε την επιφάνεια σε κάθετα μέρη. Ελέγξτε με το αλφάδι ότι οι γραμμές που έχετε τραβήξει είναι κάθετες ως προς το πάτωμα και τοποθετήστε την χαρτοταινία πάνω σε αυτές.

2. Δημιουργήστε τώρα την αντίθεση! Χρησιμοποιήστε το δεύτερο χρώμα που έχετε επιλέξει βάφοντας με το ρολό τις ρίγες, κινώντας το χέρι από πάνω προς τα κάτω. Προσέξτε να μην αραιώσετε την μπογιά με πολύ νερό, γιατί στην περίπτωση που είναι αρκετά αραιή μπορεί να περάσει καθώς βάφετε κάτω από την χαρτοταινία.

3. Αφού βεβαιωθείτε ότι και το δεύτερο χρώμα έχει στεγνώσει καλά, αφαιρέστε προσεκτικά την χαρτοταινία.

Οι ρίγες σας είναι έτοιμες! Μην διστάσετε να συνδυάσετε διάφορα χρώματα σε φαρδιές ή λεπτές λωρίδες, ενώ μπορείτε αντίστοιχα να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες για να βάψετε οριζόντιες ρίγες - μην ξεχνάτε ότι οι κάθετες γραμμές δίνουν πάντα ύψος σε ένα δωμάτιο, ενώ οι οριζόντιες γραμμές το μεγαλώνουν σε μήκος.

Βασίλης Ντουφεκούλας

Αστερίωνος 8, Περιστέρι
12135 Αθήνα

Τ : (+30) 210 5761785
Μ : (+30) 697 7306972
F : (+30) 210 5762480
Ε : ntoufekoulas@gmail.com

 

Σχόλια Πελατώνpersonalcolorviewer-title

youtube