Βασίλης I. Ντουφεκούλας                                   Greek  English (UK)

 

 

 

 

 

Ντουφεκούλας Ι. Βασίλης

 

Βασικοί Ελαιοχρωματισμοί

Το πορτοκαλί και το κίτρινο στις διάφορες αποχρώσεις του. Είναι χαρούμενα και ζεστά χρώματα, που συνδυάζονται θαυμάσια μεταξύ τους και κάνουν ωραία αντίθεση με το λευκό και το μπλε, το κόκκινο και το ροζ. Το κόκκινο είναι δυναμικό και επιθετικό και πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή. Το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο είναι ιδανικά χρώματα για χώρους τραπεζαρίας και σαλονιού. Αποπνέουν ενέργεια και αισιόδοξη διάθεση, διεγείρουν και αναζωογονούν. Το κίτρινο ταιριάζει με χώρους δημιουργίας, με το χώρο της κουζίνας ή του γραφείου ενός σπιτιού.

 

Το ροζ προέρχεται από την ανάμιξη κόκκινου και λευκού. Είναι ευχάριστο και κάνει ωραία αντίθεση με το πράσινο. Το μπλε αντίθετα μπορεί να δημιουργήσει έναν ευχάριστο και δροσερό χώρο, ανάλογα βέβαια με την απόχρωση που θα επιλέξετε. Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή για να μην καταλήξετε σε ένα ψυχρό αποτέλεσμα. Το πράσινο εν αντιθέσει είναι το χρώμα της φύσης και έχει την ιδιότητα να ξεκουράζει. Θεωρείται ψυχρό χρώμα και συνδυάζεται ωραία με το μπλε, το κίτρινο και το λευκό. Το πράσινο, το μπλε και το ροζ ή το βιολετί είναι κατάλληλα για υπνοδωμάτια.

Το καφέ και το μπεζ είναι γήινα και ουδέτερα χρώματα, που προέρχονται από το πορτοκαλί. Το καφέ είναι απόχρωση που εισβάλλει στο χώρο μέσω των επίπλων, με τη φυσική απόχρωση του ξύλου. Το μπεζ στους τοίχους μπορεί να δείξει πιο λαμπερό αν συνδυαστεί με πορτοκαλί ή μπλε για αντίθεση. Γενικότερα τα ουδέτερα χρώματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση ενός σπιτιού επιδρώντας στα χρώματα των υπόλοιπων αντικειμένων. Τα πιο σκούρα χαμηλώνουν τους τόνους στα υπόλοιπα χρώματα ενός δωματίου, ενώ τα πιο ανοιχτά δυναμώνουν την έντασή τους.

Βασίλης Ντουφεκούλας

Αστερίωνος 8, Περιστέρι
12135 Αθήνα

Τ : (+30) 210 5761785
Μ : (+30) 697 7306972
F : (+30) 210 5762480
Ε : ntoufekoulas@gmail.com

 

Σχόλια Πελατώνpersonalcolorviewer-title

youtube